0172 53 76 91 info@ingmar.nl

Kies uw haard

Bent u op zoek naar een open haard of een kachel? Wilt u gezellig houtblokken verbranden of stookt u liever op gas? Gaat u voor sfeer of voor warmte? Hoe ziet uw ideale open haard of kachel er uit? Ingmar helpt u om de ideale haard of kachel naar uw wensen te vinden in Kies uw haard!

Er zijn drie verschillende manieren van stoken. Gaat u voor hout, gas of elektrisch? Hieronder per optie een paar eigenschappen.

 

 Hout

De warmte, sfeer en romantiek van het echte stoken. Er gaat tenslotte niks boven het echte fikkie stoken. Een echt knapperend haardvuur om u bij op te warmen na misschien een uurtje in de tuin het hout te hebben gehakt. De onvervalste houtlucht bij het openen van de haard om bij te vullen draagt ook zeker bij aan de charmes van de houthaard. Als u de beschikking heeft over een eigen houtvoorraad is het tevens de voordeligste manier om uw huis lekker te verwarmen of gewoon lekker te genieten van uw vuur. De aangename stralings- en convectiewarmte is niet te evenaren door uw radiator.

 

 Gas

Een gashaard biedt dezelfde warmte en sfeer als een houtgestookte haard, echter nu met het gemak van een traploze handbediening. Een druk op de knop en een vlammenzee straalt u tegemoed. Vrijwel alle haarden, open of gesloten, kunnen zelfs met een afstandsbediening worden geactiveerd en hoger en lager gezet worden. Het slepen met hout is verleden tijd. Geen roet- en asresten die door uw huis kunnen dwarrelen en geen nare luchtjes. De levensechte vlammen en de natuurgetrouwe kunst-houtblokken doen vermoeden dat we hier met een echt houtvuur te maken hebben. Steeds meer gasgestookte haarden kunnen zonder rookkanaal worden aangesloten zodat de aanschaf en installatie van een kostbaar rookkanaal achterwege kan blijven.

 

Elektrisch

Op ieder moment kunt u de haard aan- en uitschakelen. Dankzij een straalkacheltje zorgt een elektrische haard ook voor verwarming. Omdat u slechts een stopcontact nodig heeft om de haard te laten branden, kunnen elektrische haarden overal worden gemonteerd. Een rookkanaal of ingewikkelde technische voorziening is dus allemaal overbodig.